FIT & FUN

We gaan iets nieuws proberen bij PIT (Plezier in Trainen). Op donderdag avond gaan we een Fit & Fun uurtje introduceren.
De naam verklapt de inhoud van dit uur. Met (veel!) plezier op een actieve manier bezig zijn met jouw hond. Denk aan het apenkooien van vroeger hoe leuk dat was. Vergelijk dit uurtje met het apenkooien van vroeger, samen met je hond.

Tijdens dit uur wordt er o.a. aandacht besteed aan: appèl, het lopen met de hond in verschillende tempo’s (wandelen – jogging – sprintje) , wendingen maken met de hond, zig-zag lopen, de hond hindernissen laten nemen.

Je bent niet alleen op het veld, er zijn meerdere honden met hun begeleider. We zorgen ervoor dat er voldoende afstand is tussen de deelnemers.
Elke week wordt er een soort van parcours uitgezet die we gaan volgen. Er wordt ook aandacht gegeven aan appèl oefeningen.

De conditie van zowel de hond als begeleider wordt verbeterd tijdens te lessen. Er wordt in de les tijd gecreëerd dat zowel de begeleider als ook de hond kan herstellen van zijn/ haar inspanning.

Meenemen bij de lessen:
* riem 1 1⁄2 a 2 meter, zonder voorwerpen eraan (dus geen ijzeren ringen, geen poepzakhoudertje).
* Speeltje voor de hond
* Bakje voor de hond dat hij/zij na de les wat kan drinken.

Na dit Fit & Fun uurtje is er tijd om na te praten en wat te drinken

Tijdens de trainingen worden er ook spel oefeningen gedaan om band tussen geleider en hond te verbeteren / optimaliseren.

Kosten: € 50,= voor periode 05-09-2019 t/m 19-12-2019

Fit&Fun.inschrijfform